Hub ve Switch Arasındaki Farklar Nelerdir ?

işlemci

Destek Ekibi!
Yönetici
Moderatör
Katılım
14 Nis 2014
Mesajlar
72
Tepkime puanı
1
Puanları
6
Switch nedir ?
Switch bir hub gibidir fakat bağlandığı bilgisayarın IP adresini kayıt eder. Bir mesaj aldığında bunu yalnızca gönderilmesi gereken bilgisayara yollar. Switchler gereksiz yayın trafiğini engeller ve uygun fiyatlı yüksek performanslı bir network kurmanızı sağlar.

Switchler aynı networkdeki bilgisayarları bağlamaya yararlar ve İnternet erişimi sağlamazlar. ICS aracılığıyla İnternet bağlantınızı paylaşabilirsiniz, ancak performansla ilgili sorunlar başgösterebilir. USRobotics 10/100 Ethernet Switchinde her portun oto çapraz kablo dedektörü vardır ve böylece networkünüzü kolayca çalıştırmak için tek bir çeşit kabloya ihtiyacınız var.
Switchinizi genişbant modeminize bağlayabilirsiniz fakat bunun için servis sağlayıcınızdan çoklu IP adresleri almanız gerekir.Bu genellikle daha pahalı olur. Daha fazla performans ve işlevsellik için routera ihtiyacınız olacaktır.
Hub nedir ?
Hub, aldığı sinyalleri tekrar eden basit bir cihazdır. Hangi bilgisayarların kendisine bağlı olduğunu "bilmez" ve kaynak veya hedef bilgisayara ait bir network işletimi gerçekleştirmez. Hublar networke daha fazla bilgisayar eklemeye olanak tanıyan ucuz cihazlardır.

Bununla birlikte, bilgisayarların sayısını arttırdıkça, gereksiz network trafiğini de arrtırmış olursunuz. Bir networke hub ile bağlanmak çok güvenli olmaz çünkü networke bağlı herhangi bir bilgisayar yayınlanan mesajları "dinleyebilecek" şekilde konfigüre edilebilir. Hub otomatik olarak internet bağlantısını paylaşmaya izin vermese bile, yüksek hızda bağlantılı bir bilgisayarda, İnternet bağlantısı paylaşımı yazılımı çalıştırıldığında bu mümkün olabilir. Bir hub yerine bir switch ile networke bağlanmak daha iyi bir tercih olacaktır, zaten switchler gittikçe daha uygun fiyatlı hale gelmektedir.
HUB ile switchin en buyuk farki sudur.

Diyelim 8'li bir hub'imiz vede 8'li switch'imiz var.Tum portlarida dolu.Diyelim ki bu portlara bagli A bilgisayari B'den bir veri istedi.Bu durumda HUB'a bagli olma durumunda B'den gelen paketler HUB'a gelir,HUB bu paketleri kendine bagli butun bilgisayarlara broadcast(yayin)yapar,hangi bilgisayara gonderilecegine bakmaz.Sonucta bu paket tum bilgisayarlara gonderilir ancak sadece A bilgisayari o verileri talep ettigi icin sadece A bilgisayari alir,digerleri paketi cope atar yani kullanmaz.
Eger netwokte switch kullanilirsa(switchlerin MAC adresi tablosu olur belirli bir kapasitede yani hangi porta hangi mac adresli PC bagli onu bilir)B bilgisayarindan switch'e gelen paketler switch tarafindan kontrol edilir,hangi MAC adresli pc'ye gidecegine bakilir ve ona gore sadece o mac adresli PC'nin bulundugu porttan A bilgisayarina gonderilir.Diger bilgisayarlara bos yere gonderilmez.

HUB kullanilmasi durumu kucuk aglarda(mesela 8'li)fazla problem cikarmazken cok bilgisayarin (mesela 24)bagli oldugu durumda gereksiz network trafigi yarattigi icin paket carpismalarina sebep olur ve network performansini olumsuz yonde etkiler.

Burada bir durum daha sozkonusu.Eger Switch'in mac adres tablosu kapasitesi kucukse ve kendine bagli her ethernetin MAC adresini tutamazsa o zaman switch'te bir HUB gibi davranir ve tum networke broadcast yapar.O yuzden genis aglarda switch alinirken baglanacak pc sayisina gore bu durum kontrol edilmelidir.
alıntıdır...
 

lova1

Kablosuz İnternet
Kayıtlı Kullanıcı
Katılım
15 Ağu 2016
Mesajlar
2
Tepkime puanı
0
Puanları
0
bilgi için teşekkürler.
 

E-Dünyanın Kablosuz İnternet Hizmetleri Donanım Günlüğüne Hoşgeldiniz.

KablosuzNet Hakkında!

Kablosuz İnternet 🇹🇷 Destek Forumu, Tamamen Ücretsiz ve "Karşılıksız" Hizmet Vermektedir."Resmi Kurum" ve Markalar ile Resmi Hiç Bir Bağımız Yoktur.!

KablosuzNet Bilgilendirme!

Kablosuz İnternet 🇹🇷 Destek Forumunda, Paylaşılan Mesajlar, Konular, ve Resimler'den Doğabilecek, Tüm Yasal Sorumluluk 'lar Paylaşan Kişiye Aittir.!

Üst